Çiçeklerin baş tacı, romantizmin simgesi, hem görüntüsü hem de kokusuyla baş döndürücü gül… Binlerce yıldır güzellik sembolü olan bu etkileyici bitki, zaman içerisinde efsane bir cilt bakım ürünü ve esans haline de gelmiş. Antik Mısır’da Kleopatra’nın banyosunu, Roma ve Yunan’da ise parfüm şişelerini doldurmuş olan gül, çiçeklerinden elde edilen gül yağı, gül suyu ve gül ekstresi gibi içeriklerle bugün doğal cilt bakımı denince yerini kimselere kaptırmıyor.

Hemen hemen hepimizin evinde zaman zaman gül suyu olmuştur. Mis gibi kokan bu özel bitki suyunun, düzenli kullanıldığında cilde canlılık kattığı, cildi sıkılaştırdığı, adeta kendi tazeliğini ve güzelliğini cildimize geçirdiği söylenir. Gerçekten de öyledir. Güzelliğin bu kadim temsilcisi, cilt bakımı ve doğallık denince en etkili bitkisel formüller arasında yer alıyor.



Gülün hikayesi

Anavatanı Anadolu, İran ve Çin olan gül, onlarca türe sahip, hem süs hem cilt bakım ürünü ve esans hem de yenilebilir olması nedeniyle mutfaklarda kullanılan oldukça özel bir çiçek. Cilt bakımı alanında daha çok gül yağı ve gül suyu ile kendine yer buluyor. Gül suyu, çiçeğin taç yapraklarının damıtılmasından elde ediliyor. Damıtılması oldukça zahmetli olan ve ufak miktarlarda elde edilebilen gül yağı ise parfüm sektöründe kullanılan görece daha pahalı bir yan ürün. İlk kez İranlılar tarafından damıtma yöntemi ile elde edilen gül suyunun Avrupa’ya İspanya’yı ele geçiren Berberiler ile yayıldığı düşünülüyor. Aromaterapik olarak da kullanılan gül, Buharalı tıp bilgini İbni Sina tarafından rahatlatıcı ve dinlendirici özelliği nedeniyle pek çok formülde kullanılmış.


Neden bu kadar etkili?

Gülün bu kapsamlı faydalarını anlamak için içerdiği bileşenlere bakmamız yeterli. Yapısında fruktoz, niasin, sitrik asit, pantotenik asit, sodyum, kalsiyum, piridoksin, potasyum, manganez, protein, tiamin, riboflavin, çinko, lif, folat, demir, magnezyum, C, D, E, B3 ve A vitaminleri bulunuyor. Bu zengin içerik, gülün hem besinlerde hem de cilt güzelliği ve bakımında neden bu kadar önemli bir yere sahip olduğunu rahatlıkla ortaya koyuyor.


Gülün cilde olan faydaları ise şöyle:
Nemlendirici
Temizleyici ve arındırıcı
Sıkılaştırıcı
Hücre yenileyici
Yaşlanma karşıtı
Kuruluk ve kaşıntı giderici
Gözenek açıcı
İltihap, sivilce ve yaralara karşı antiseptik ve tedavi edici
İritasyon ve leke giderici
Yatıştırıcı
pH dengesini korur
•       Yağ ve nem dengesini korur

Gül ekstresi içeren ürünleri hangi amaçlarla kullanabilirsin?
1. Gül suyunu tonik olarak kullanabilir, yüzünü yıkadıktan sonra cildini arındırmak ve sıkılaştırmak amacıyla tercih edebilirsin.
2. Etkili bir temizleyici olması nedeniyle temizleyici ürünlerde de tercihini güllü formüllerden yana kullanabilir, cildini makyajdan gül suyu, gül toniği ve gül özlü temizleyici kremlerle arındırabilirsin.
3.Yaşlanma karşıtı olması nedeniyle gül ekstreli serumlar da oldukça etkili. Günlük cilt bakımına gül serumu ekleyerek ince çizgi ve kırışıklıkları minimize edebilir, cildinin çok daha canlı ve parlak olmasını sağlayabilirsin.
4.İnce çizgi ve kırışıklık bakımında bölgesel çözümler arıyorsan gül özlü göz kremleri de yardımına koşabilir. Gül ekstreli göz kremleri göz kenarlarının hassas yapısını korur, erken yaşlanma belirtilerinin giderilmesine yardım eder.
5. Gül ekstresinden elbette harika bir nemlendirici de olur! Bu tür kremler hem cildinin ışıltısını artırır hem de yaşlanma karşıtı bakım sunar. Üstelik her cilt tipi için gönül rahatlığıyla kullanabilirsin!
Peki hangi marka? Hangi ürünler?

Mağazamızın en büyük avantajı gül serisinde yer alan tüm ürünlerin en doğal markalardan bir araya getirilmesidir. Üstelik kullanılan Isparta gülü, cilt elastikiyetini artırmak, cildi pürüzsüzleştirmek ve ciltteki yaraları iyileştirmek gibi konularda diğer gül çeşitlerinden çok daha etkili. Bir diğer muhteşem özellik ise serinin pek çok ürün çeşidine bir arada yer vermesi. Bu seride yer alan gül losyonu, gül toniği, gül kremi, gül serumu, gül ekstreli göz kremi ve gül ekstreli temizleyici krem gibi ürünler aradığın bütünsel gül mucizesi için birebir!