Gül yapraklarının suda demlenmesi veya buharla damıtılmasıyla elde edilen bir sıvı olan gül suyu çeşitli güzellik ve sağlık uygulamaları için yüzyıllardır kullanılmakta. Gül suyunun en büyük faydalarından biri , güçlü anti-inflamatuar özelliği ve bu özellik sayesinde birçok cilt problemine karşı kullanılıyor. Hatta gül suyu saçların nemlendirilmesine de yardımcı oluyor.

Sabahları uyandıktan sonra buzdolabından çıkardığınız Isparta gül suyunu yüzünüze püskürterek hem şişlikleri azaltıp hem kendinizi ferahlatabileceğiniz gibi, makyaj sonrası makyaj temizlemek, gözenekler için kullanmak hatta yaşlanma karşıtı bakım için bile kullanabilirsiniz.


Gül suyunun faydaları neler?

Sivilcelere iyi gelir: Gül suyunda bulunan antibakteriyel özellikler sivilcelerin oluşumunu engellemeye ve sivilceleri azaltmaya yardımcı olabilir. C vitamini ve fenolikler açısından zengin olması ve anti-inflamatuar özellikleri ise cilt kızarıklığını ve şişlikleri azaltabilir.Bu sayede cildin tahriş olmasını da engelleyebilir.

Hücrelerin korunmasını sağlar: Bu antibakteriyel özellikler ve içerdiği antioksidanlar hücreleri hasardan korumaya yardımcı olur.

Enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur: Gül suyu, enfeksiyonları önleyebilen ve tedavi edebilen güçlü antiseptik özelliklere sahiptir.

Yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir: Gül suyu genellikle kırışıklıkları azaltmayı amaçlayan güzellik ürünlerinde bulunur. Kırışıklık ve ince çizgi görünümünü azalttığına dair bazı çalışmalar ve araştırmalar mevcuttur.

Yanık ve yara izlerine iyi gelebilir: Antiseptik ve antibakteriyel özellikler kesiklerin, yanıkların ve yara izlerinin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir.

Rosacea'nın azaltmasını sağlayabilir: Yüzde olan kızarıklık, görünür kan damarları ve irinle dolu kırmızı yumruların olduğu bir cilt problemi olan rosacea'ya iyi geldiği de yapılan bir araştırma sonucunda tespit edilmiştir.

Cilt tonunu eşitler: Cildin PH seviyesini dengeleyen gül suyu daha aydınlık bir cilde sahip olmanızı sağlayarak ciltteki renk eşitsizliklerinin giderilmesine yardımcı olur.

Gözenekleri sıkılaştırır: Gül suyunun arındırıcı etkisi gözeneklerde de işe yarayabiliyor. Tıkalı gözenekleri temizlemesi aynı zamanda büyük gözenek görünümünün azalmasına ve sıkılaşmasına yardımcı olabilir.